shopify traffic stats

NYHETER
Rotary med ekstraordinær støtte til Håp for Alle


Lyngdal rotaryklubb har lenge støttet stipendordningen for ungdom i Liepaja fast. Men nylig kunne klubben gi et ekstra bidrag på 52 000 kroner.


Av , Lyngdals Avis                                                                                        Bilde: Erlend Haddeland

GRUNNSYN: – Dette er i tråd med Rotarys grunnsyn, at vi skal gjøre verden til et litt bedre sted, sa kasserer Arnold Dragland ved overrekkelsen.

:– Vit at dere med denne gaven og annen støtte er med på å endre unge liv i Latvia – for alltid, sa Terje Abrahamsen da han mottok gaven. Abrahamsen tok initiativet til og leder den lyngdalsbaserte hjelpeorganisasjonen Håp for Alle som driver hjelpearbeid i Baltikum.

Pengene går til stipendprogrammet Hope 21, som lyngdalsklubben har støttet siden 2015. Målgruppen er ungdom i havnebyen Liepaja som har fått en vanskelig start på livet

– Det er snart ti år siden Håp For Alle ble stiftet her i Lyngdal. Vi startet opp for å gi hjelp til noen som ikke har det så godt, vi ville gi dem en håndsrekning. I disse årene har vi fått lov til å være med å gi hjelp og å løfte fram lokale ildsjeler i Baltikum. Rotary i Lyngdal har vært med på å gjøre dette mulig, sa Terje Abrahamsen da han fikk overrakt gaven av Sverre Leksbø, president i den lokale rotaryklubben, under klubbmøtet på Rosfjord Strandhotell torsdag kveld.

– Mange av disse ungdommene har gitt uttrykk for at den omsorgen, hjelpen og opplæringen de har fått, har endret hele livet for dem. Vi ser ungdommer, som tross for et vanskelig utgangspunkt, får sin utdannelse og kommer videre i livet på en god måte, sa Abrahamsen.

Håp for alle driver også et mor og barn-senter i Liepaja.Gamle klubber trenger de unge

  • Til tross for at de er åpne for alle kjønn og aldre, sliter de lokale klubbene med å rekruttere yngre medlemmer. 

De fem klubbene Lister har snakket med driver alle med ungdomsrettet arbeid og er åpne for alle kjønn, aldre og livssyn, men likevel er flertallet dominert av eldre menn. Hvorfor er det slik?

Les artikkelen her.


Håp for alle

Klubben har startet samarbeid med organisasjonen Håp for alle, som er en selvstendig organisasjon som arbeider for å gi håp til vanskeligstilte barn i Baltikum. Prosjektet Karosta Kids har blitt nominert til "the Human Development Award of Latvia 2016"

Hele artikkelen kan du se her

Utdrag:

4.     The Future of Latvia Award:

a)      Andris Berzins, Co-founder of TechHub Riga;

b)      Association “Karosta Kids”;

c)      Association “Trīs reiz trīs”.

 Prestasjoner ble vurdert av en jury bestående av anerkjente eksperter, som representerer både partnerorganisasjoner og representanter fra det latviske samfunnet på følgende kriterier :

· Virkning: påviselig innvirkning på samfunnet.

· Bærekraft: Bærekraftig utvikling.

· Innovasjon: Nyskapende, kreative og originale vinklinger, vellykket tilpasset lokale forhold.

· Inspirasjon - Handlinger fungerer som en modell av praksis for andre.
 

22. november 2020

LYNGDAL ROTARY MED EKSTRAORDINÆR STØTTE TIL HÅP FOR ALLE

Lyngdal rotaryklubb har lenge støttet stipendordningen for ungdom i Liepaja fast. Men nylig kunne klubben gi et ekstra bidrag på 52 000 kroner.

Av Lars Rekaa, Lyngdals Avis


Møteinformasjon

Møtested: Rosfjord Strandhotell
Adresse: Rosnesveien 25
Postnummer: 4580
Sted: Lyngdal
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NYHETER fra     ROTARY             NORFO:

Loading RSS...

NYHETER FRA   Rotary           District - 2290:

Vestfold,Telemark,Aust- og Vest Agder

Loading RSS...